Bomba gelişme! Erdoğan-Gül görüşmesinin detayları sızdırıldı! Usta gazeteci siyaseti yeniden şekillendirecek detayı açıkladı

TAKİP ET

İstanbul'da gerçekleşen sürpriz bir buluşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uzun bir aradan sonra yeniden bir araya geldiler. Görüşme talebi Abdullah Gül'den geldi ve yaklaşık 1,5 saat sürdü. İki liderin küs olmadıkları ve bayramdan bayrama telefonla görüştükleri biliniyor.

Görüşmede, Gül ekonomide yapılması gerekenleri detaylı bir şekilde anlattı. Merkez Bankası'nın ve Mehmet Şimşek'in rahat hareket etmesinin sağlanmasını istedi. Ayrıca hukuk devleti vasfının tekrar inşa edilmesi ve AB üyelik sürecinin canlandırılmasını önerdi. AB üyelik sürecinde Türkiye'nin karşılaştığı engellere takılmaması gerektiğini ve Erdoğan'ın daha önce dile getirdiği "Ankara kriterleri" ile yola devam edilmesi gerektiğini vurguladı. Ekonomide alınan önlemlerle krizden çıkılamayacağı uyarısında da bulundu.

Erdoğan, Gül'ün bu önerilerini bazen sesli bazen de başını sallayarak onayladı. Bu görüşmenin ardından toplanan AKP MYK toplantısında Erdoğan, Ankara kriterlerini hatırlattı. AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala da MYK toplantısından bir gün sonra uzun bir aranın ardından bu kavramı yüksek sesle dile getirdi ve "2. reform dalgası"ndan bahsetti.

Sedat Bozkurt'un aktardığına göre, Gül'ün Deva, Gelecek ve Saadet Partilerini bir araya getireceğine dair iddiaların konuşulduğu bir dönemde, Erdoğan'a uygulayabileceği önerilerde bulunması ve bu önerilerin yüksek sesle dile getirilmesi dikkat çekici bir gelişme olarak öne çıktı.