CHP, Yurt Dışında Mehmet Tüm ile atağa kalktı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlerde elde ettiği başarıyla yurt dışında da etkili olmaya başladı. CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, "Yerel seçimlerde elde edilen başarı gibi yurt dışında hissedilen bu olumlu hava, uzun yıllardır istikrarlı ve kararlı bir şekilde sürdürülen mücadelenin bir sonucudur" dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'deki başarı, yurt dışında da örgütlenme faaliyetlerini etkiledi. CHP üyeleri, birçok ülkede örgütlenme çalışmalarına başladı ve yeni yönetim kadrolarını belirlemeye başladı. Son olarak, CHP Almanya Birlikleri Federasyonu kongre kararı aldı. Bir yıl önce CHP Genel Merkezi'nin görevlendirmesiyle çalışmalarına başlayan Almanya Birlikleri Federasyonu yönetimi, yarın Almanya'nın Köln şehrinde 1. Olağan Kongre'sini düzenleyecek ve yeni yönetimini seçecek.

Almanya'da bulunan 16 birlik ve 4 temsilcilik, 12 Mayıs 2024 Pazar günü Köln'de gerçekleştirilecek olan kongreye katılacak. Bu birlikler ve temsilcilikler, önümüzdeki 2 yıl boyunca CHP Almanya Birlikleri Federasyonu'nu yönetecek yönetim kurulunu seçecekler. Kongrenin yapılacağı salon için tüm hazırlıklar tamamlandı.

CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, Almanya Federasyonu'nun önemini, 31 Mart Yerel Seçimleri'ndeki başarı ve ortaya çıkan heyecan üzerinden açıkladı. Tüm, "Partimizin yerel seçimlerdeki başarısı sokaklara, meydanlara, iş yerlerine ve fabrikalara yansıdı. Bu başarı, yurt dışına da taşındı. Burada, memleketlerinden uzakta yaşayan ve yıllardır CHP'ye gönül vermiş olan vatandaşlarımız, memleketlerinden aldıkları umut ve heyecanla 'ne yapabiliriz' sorusuyla karşımıza çıktılar" dedi.

Mehmet Tüm, "Yerel seçimlerde elde edilen başarı gibi yurt dışında hissedilen bu olumlu hava, elbette yıllardır istikrarlı ve kararlı bir şekilde sürdürülen mücadelenin bir sonucudur. Şimdi bu enerjiyi ve kararlılığı örgütlemenin zamanı geldi. Yıllardır inançla değerlerimize sahip çıkan ve memleketlerinden uzakta yaşayan milyonlarca vatandaşımızı, yurt dışındaki CHP birlikleri aracılığıyla ana vatanlarına daha güçlü bir şekilde bağlama zamanı geldi. Genel Başkanımız Özgür Özel'in dediği gibi, inanç ve kararlılıkla baba ocağının bacasını tüttürenler var. Almanya'da, Fransa'da, İsviçre'de, Belçika'da ve daha birçok ülkede, binlerce yol arkadaşımız aynı inanç ve kararlılıkla baba ocağının bacasını tüttürüyor. Hepsinin verdiği mücadele çok değerlidir, işte bu değeri aynı hedef doğrultusunda kullanmak, Almanya Birlikleri Federasyonu'nun bir yansımasıdır" şeklinde konuştu.