Fatih Altaylı'dan MEB Bakanı Yusuf Tekin'le ilgili olay ifadeler!

TAKİP ET

Fatih Altaylı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i yerden yere vurdu. Hazırlığı yeni müfredata dikkat çeken Altaylı herkesin şok olacağı bilgiyi paylaştı. 

Altaylı konuya dair şunları şöyledi: 


"Kabine açıklandığı gün benim ne dediğimi herkes hatırlıyor herhalde. Dedim ki, bu kabinedeki en yakışıksız ve en zayıf halka Milli Eğitim Bakanıdır. Bu kişinin Milli Eğitim Bakanı yapılması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gelecekteki nesillerine büyük bir risktir, büyük bir tehlikedir dedim. Ama Yusuf Tekin'de bir kusur yok. Niye kusur yok? Çünkü Yusuf Tekin'i oraya oturtmak bir kusurdur, onu oraya oturtmak bir kabahattir. O yüzden de hedefimi doğru koymalıyım. Yusuf Tekin'i bakan yaparsan, alacağın sonuç budur. Yani, ben bakana kızmıyorum, onu oraya oturtana kızıyorum. 


Bu Milli Eğitim işi, bir ülkeyi yok etmek istiyorsan, onun milli eğitimini sabote edeceksin. Bir ülkeyi yok etmek istiyorsan, onun milli eğitiminin içine edersin. O ülkeden bir hayır gelmez. Bugün Türkiye'de yapılmakta olan budur. Milli Eğitim, AK Parti döneminde peş peşe alınan yanlış kararlarla bugün artık yerle bir. AK Parti'nin 22 senelik iktidarı, bu milli eğitimi yok etme konusunda yeminliymiş gibi davranıyor. 


Integral meselesine ben kafayı takmış vaziyetteyim. Milli eğitim müfredatındaki matematikten. Sen integrali çıkartıyorsun. Eğer integral artık müfredatta olmayacak diyorsan, öğrencilere integral öğretilmeyecek diyorsan, bu ne demektir biliyor musun? Hani diyorlar ya, Türkiye'yi Orta Çağ karanlığına götürmek istiyorlar diye, bu onun da gerisi. Integrali kim buldu biliyor musun? Arşimed. Arşimedin döneminin matematiğinin gerisine gitmektir integral. Newton'ın zaten gerisine gitmişsin de Arşimedin de gerisine, milattan önceye gidiyorsun artık yani. Türkiye'yi milattan öncesinin karanlığına götürmek isteyen bir zihniyet ancak integrali matematikten çıkarır.


Bu toplumu köleleştirmek istiyorsan, bu milleti köleleştirmek istiyorsan, bu milleti inim inim inletmek istiyorsan, bu milleti dünyanın büyük uluslarının eşeği yapmak istiyorsan, o zaman milli eğitimden integrali çıkarırsın kardeşim. 


Sen bilmeyebilirsin zaten, senin bir şey bilmediğin kabak gibi ortada. Eğer bir şey biliyor olsaydın, milli eğitimle integral çıkarmazdın. B Kafadaki birine Türk milli eğitimi emanet ediliyor. Yazıktır, günahtır hepimizin. Çoluğu çocuğu var Allah aşkına. 


Diyorsanız, eğer ve sizin çocuklarınız köle olacak, bizim çocuklarımız dışarıda okuyup gelip onlara efendi olacak, diyorsanız doğru, integrali çıkarın. Ama bu ülkenin gençleri, kimin köle olup kimin köle olmayacağına siz karar vermeyeceksiniz kardeşim. Bu ülkede kimin köle kimin efendi olacağına gençler karar verecek. O yüzden bu milli eğitimden çekin elinizi. Ortaçağ karanlığının da gerisine bizi sürüklemeye kalkışmayın. Ayıptır, yazıktır, günahtır hepimizin çocuğu var ya hakikaten deliriyorum."