Fatih Portakal'dan talimat alırız diyen AKP'li vekile tarihi ayar

TAKİP ET

Fatih Portakal milletvekillikleri düşürülen ikisi HDP'li biri de CHP'li vekille ilgili canlı yayında açıklamalarda bulundu. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can'ın, 'Biz cumhurbaşkanımızdan ve genel başkanımızdan seve seve talimat alırız. Bundan şeref duyarız. Peki siz talimat almıyor musunuz? Hem de tıpış tıpış!' ifadelerini yorumlayan Portakal, milletvekiline canlı yayında tepki gösterdi.

Fatih Portakal milletvekillikleri düşürülen ikisi HDP’li biri de CHP’li vekille ilgili canlı yayında açıklamalarda bulundu. Çok enteresan ve farklı bir ülkede yaşıyoruz değerlendirmesi yapan Portakal, “Sabah bu 3 isim milletvekili olarak uyandılar, akşam geceye doğru mahkumdular ve cezaevindeydiler dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda 3 milletvekilinin görevlerinin düşürülmesinden sonra çıkan tartışmalarda Portakal’ın gündemindeydi.

“ŞEREFLE TALİMAT ALIRIZ”

Tansiyonun yüksek olduğu Genel Kurul’da kürsüden konuşan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’ın, ‘Talimat alıyorsunuz’ sözlerine cevaben “Biz cumhurbaşkanımızdan ve genel başkanımızdan seve seve talimat alırız. Bundan şeref duyarız. Peki siz talimat almıyor musunuz? Hem de tıpış tıpış!” ifadelerini yorumlayan Portakal,

“MECLİS’TE İŞİNİZ NE?”

“Ramazan Can’ın sözleri çok enteresan. O zaman bende düşünüyorum yani; milletin vekili neden olursunuz? Talimat alacaksanız Meclis’e neden gidersiniz? Yani bu kafadaki, bu zihniyetteki, Ramazan Can gibi düşünen milletvekilleri Meclis’e gidiyorsa, ne faydanız olacak sizin millete? Nasıl açılım getirebilirsiniz? Nasıl o iradeyi Meclis’e yansıtabilirsiniz? Çünkü birisi size bir şey söyleyecek, talimat verecek; şunu yapın, onu yapmayın, elinizi kaldırın, ellerinizi kaldırmayın diyecek sizde elinizi kaldıracaksanız ya da kaldırmayacaksanız, ondan sonrada ‘talimat alırız, şeref duyarız’ diyeceksiniz. Karşılıklı konuşulur, istişareler edilir vs. bunlar anlaşılır; ama ‘talimat alırız’ dediğinizde sizin milletvekili olarak Gazi Meclis’te işiniz ne diye sorarlar” çıkışını yaptı.

“ERDOĞAN’IN MEMURU OLUN”

Portakal Ramazan Can’a yönelik açıklamalarında vekillerin atanarak değil, seçilerek geldiğini hatırlatarak, “O zaman gidin, bürokratlık yapın, ‘Erdoğan’ın memuru’ olun. Bu zihniyet nasıl bir zihniyettir ve ülkeye ne kazandırabilir?” yorumunu yaptı.