Levent Gültekin'den skandal bir iddia! Türkiye'yi ayağa kaldıracak detayı açıkladı

TAKİP ET

Gazeteci Levent Gültekin de müfredat tartışmalarına dini boyuttan baktı ve MEB Bakanı Yusuf Tekin'e çok ağır ifadelerle yüklendi.  6 yaşındaki kız çocuğuna başörtüsü taktırmayı hedefliyorlar diyen Gültekin açtı ağzını yumdu gözünü…

Bunlar kafayı dinle bozmuş diyen Levent Gültekin özetle şunları söyledi: 

"Benim düşünceme göre, Milli Eğitim Bakanı'nın müfredatı değiştirmesi gerekmiyor, ancak Milli Eğitim Bakanı'nın değişmesi gerekiyor. Neden mi? Çünkü, dinle kafayı bozmuş bir akılın Türkiye'yi gelecek yüzyıla hazırlama ihtimali sıfır bile değil. 

MANTIKTAN KORKAN BİR AKIL VAR

Sadece oraya bir din boyası sürmüşler. Matematikten integrali kaldırmışlar, kafasını dinle bozmuş bir akıl, bir otorite, bir irade Türkiye'ye bir şey veremez. Bir evrim kelimesinden korkan, felsefeden korkan, mantıktan korkan bir akıl, bu ülkenin çocuklarını gelecek yüzyıl hazırlayacak iradeyi ortaya koyabilir mi? Saçma sapan dini vurguları müfredat zannediyor, oraya iki tane dini kelime koyuyor, Kamil insan. Kamil insan yazınca o müfredat yerli mi oluyor? Ya da işte, temel kaynaklar olarak Kur'an-ı Kerim'i sayıyor. Kur'an-ı Kerim bir inanç kitabı temel kaynak ne ya? 

BAŞÖRTÜSÜ DAYATMASI 

Okul öncesi çocuğa, kız çocuğuna, eşarp takma izni veriyor. Bu ne ya? Bu nasıl bir akıl? Altı yaşındaki bir çocuk niye eşarp takar? Altı yaşındaki bir çocuğa, eşarp başörtüsü takan anne de hastadır, baba da hastadır. Evet abi, sen de takabilirsin, diyen Milli Eğitimde ruh hastasıdır.  Tabii ki, örtünebilir bir insan, dinin emri ergenlik yaşıdır. Ergenliğe gelir, ergenlikten önce zaten giyim kuşam diye bir derdi yok. Kafayı bununla bozmuşlar müfredat dedikleri bu. O yüzden buradan bir şey çıkmaz.

KURAN KAYNAK MI REHBER Mİ?

Milli Eğitim bakanına verelim Kur'an-ı Kerim'i al oku bakalım sen, anla, bize anlat bakalım. Utanmaz adam, Kur'an-ı Kerim meal yaptırıyorsun, yetmiyor tefsir üzerine tefsir yaptırıyorsun, anlamak için nasıl kaynak olacak ki? Kaynağın kendisi tercüme üzerine tercüme yaptırıyor. Yani, Kur'an inançtır, şöyle ibadetini yaparsın, şöyle şunlara uyarısın, şunları yapmazsın, şunlar yasak olur, şunlar helaldir, şunlar haramdır, kendine bir inançlı insanlar kendilerine oradan bir hayat pusulası çıkarırlar. 

DEĞERLER SORUNU

Neyin kaynağı olabilir ki? İşte, onu kaynak gösteriyor. Ama öbür taraftan, öğretmen yetiştiremiyor, ülke yönetirken iyi olmayı, namuslu olmayı, dürüst olmayı, itibar edilir bir değer olarak ortaya koymuyorsun. Hırsızlığın, tecavüz etmenin, yolsuzluğun, kabalığın, yobazlığın bir cezası yok, tam tersine el üstünde tutuyorsun. Sonra dönüp diyorsun ki, çocuklarımız şöyle iyi eğitimli olacaklar, böyle iyi olacaklar. Bu teknik olarak mümkün değil."