Tokat gibi çarptı! Yılmaz Özdil'den Reisi için yas ilan eden AKP'ye ibretlik ders!

TAKİP ET

Özdil, "İran Cumhurbaşkanı'nın ölümüne sebep olan helikopter 45 yıllık Amerikan malı bir helikopter çıktı. 45 yıllık helikopter ya! 45 yaşında otomobile bile binilmez. 45 yaşındaki helikoptere Cumhurbaşkanı bindirmişler; hala heybetli devlet falan zannediyoruz” dedi. 
Molla rejimi yasaklar ve sansürler üzerine kurulu bir rejim vurgusu yapan Özdil, “Vitrin mankenlerinin bile türbansız olması yasak. Vitrinlerdeki cansız mankenler bile tesettürlü olmak zorunda.

Flörtü boş verin; evli çiftlerin bile el ele gezmesine müdahale ediyorlar. Kadının boşanma hakkı yok. İran'da boşanma davasını kadın açamaz. Molla rejimi altında inim inim inliyor İran halkı. Dünyanın en talihsiz halkıdır İran halkı.

Şimdi bakıyoruz, bizim siyasiler İran halkına başsağlığı dileriz filan diyorlar, taziye yayınlıyorlar. İran halkı üzüldü mü acaba bu ölen Cumhurbaşkanı için? İran Cumhurbaşkanı’nın herhangi bir hukuk eğitimi bile yok. Hakimlik yaptı; kimine göre 5.000, kimine göre 20.000 kişiyi astı bu adam. Hakim olarak hukuk eğitimi bile yok. Sosyal medya yasak zaten. İran'da mollalara göre sosyalleşme yasak.

İran rejimi matem rejimidir. İran bir matem ülkesidir. Eğlenmek filan resmi olarak yasaktır mollalar tarafından. Kadınlar zaten imkansız da, erkekler bile herkesin içinde, kamuya açık mekanlarda kahkaha atamazlar. Kahkahayla gülmenin yasak olduğu bir ülke kardeşim! Neşeli olabilmen resmi olarak yasak. Rejimin izin vermediği müziği yapamazsın, resmi yapamazsın, heykel zaten yapamazsın.

Başsağlığı diliyorlar İran halkına. Halk üzüldü mü acaba? İran Cumhurbaşkanı öldü diye İran halkına başsağlığı filan diliyorlar ya, İran halkı bunların zulmü altında inim inim inliyor kardeşim. Bizim CHP Genel Başkanı Özgür Özel filan, hala İran Cumhurbaşkanı öldü diye İran halkına başsağlığı diliyor. Yani cenazesine gidin bari. Vinçlere asıyorlar insanları.
Bizimkiler hala ne diyor? "İran halkına başsağlığı dileriz" diyor. Sizin o başsağlığı dilediğiniz İran halkı, imkanı olsa İran'da yaşar mı? Bu kabus gibi Molla rejimine katlanır mı? İnsanlar her gün eylem yapıyorlar, ölümü göze alarak.

İnsan gibi yaşayabilmek için, normal insanlar gibi yaşayabilmek için ülkelerinden kaçmak zorunda kaldılar. Bu mollalar yüzünden İran halkı insani özgürlüklerini mengeneye almış zihinsel olarak hapis hayatı yaşıyor. Bizimkiler hala ne diyor? "İran halkına başsağlığı dileriz, cumhurbaşkanınız öldü." İran halkına başsağlığı dileyen politikacıların aslında eyyamcı olduklarını ve dünya gerçeklerinden ne kadar kopuk olduklarını anlayın.” dedi.