Yılmaz Özdil'den kaçmadı! AKP'yi bakın nereden vurdu

TAKİP ET

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın ardından fenalaşarak hastaneye kaldırıldı ve bugün yaşamını yitirdi. Bitmez'in mecliste yaptığı son konuşma sırasında dikkat çeken afişte, "Katil İsrail işbirlikçi AKP" ifadeleri yer alıyordu.

Gazeteci Yılmaz Özdil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu afişin önemine vurgu yaptı ve AKP'nin Meclis'teki durumunu eleştirdi. Özdil, AKP'nin Filistin yanlısı bir duruş sergilemeye çalıştığını, ancak dünya genelinde bu afişle "katil İsrail, işbirlikçi AKP" şeklinde duyurulduğunu belirtti.

Özdil Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Takdiri ilahi bu olsa gerek… Akp kendisini Filistin yanlısıymış gibi göstermeye çalışıyor ama, dünyanın bütün haber ajansları bu fotoğrafla duyuruyor, “katil İsrail, işbirlikçi Akp” ifadelerini kullandı.

Bitmez'in bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Mavi Marmara Gemisi'ne yönelik saldırının ardından yaşanan gelişmeleri eleştirmiş ve AKP'yi Filistin davasına ihanetle suçlamıştı. Bitmez, İsrail ile yapılan anlaşmanın Filistin'e zarar vereceğini ifade ederek, AKP'nin bu konudaki tutumunu sert bir şekilde eleştirmişti.

AKP milletvekilleri, Bitmez'in sözlerine tepki göstermişti. Bitmez ise AKP'yi, İsrail'e lojistik destek sağlamakla suçlamış ve parti üyelerinin İsrail'e mühimmat taşımasını eleştirmişti. Bitmez'in ifadeleri, Meclis içinde gergin bir atmosfer yaratmıştı.