Zamlardan sonra taksi sektörü

TAKİP ET

İstanbulun en büyük ihtiyaçlarından biri olan taksi hizmeti bazı kişilere göre çok kötü bazı kişileride kötü olmayan bir hizmet. Son zamanlarda sosyal medyaya taksicilerin müşterilerine karşı kötü davranışları düşmeye devam ediyor bu davranışların sosyal medyaya düşmesi az olsada taksi sektörüne darbe vuruyor. Bir darbede taksi fiyatlarına gelen zamlardan dolayı.

Taksilerde açılış fiyatı 9 lira 80 kuruşa en kısa mesafe ücreti ise 28 Türk Lirasına çıktı. Taksi şöförlerine göre zamlardan sonra taksi sektörü nasıl etkilendi.

Zamlardan sonra taksi sektörü

Zamlardan sonra taksi duraklarını arayıp taksi isteyen kişilerin sayısında tam olarak kesin bilgi olmamasına rağmen zam sonrası farkedilebilir şekilde bir talep azalması vardı. Taksicilere göre 28 Türk Lirası indi bindi ücreti için pahalı bir fiyat fakat artan benzin fiyatlarına göre az bir zam. 28 Türk lirasının psikolojik olarak birden yüzde 40 zam eklenmesiyle pahalı bir fiyat. Bu zam sonrası taksi durağını arayıp taksi çağırmasının talep azlığını zamdan dolayı oldukları düşündüklerini bildirdi.

Taksiyi yoldan çevirenler ise kısa mesafeye 28 Türk Lirasının fazla olduklarını savunduklarını belirtti.

Taksicilere göre zam yetersiz

Bazı taksicilere göre yeni gelen zam yetersiz kalıyor ve zar zor kâr elde ettiklerini söyledi.
Kısa mesafe ücretinin 1 litre motorin alamadığını bildirdi.
Bazı müşteriler fiyata fazla desede aslında fazla olmadığını eskiye göre kâr marjlarının düştüğünü ve kontağı çevirdiklerinde zararla başladıklarını bildirdi.

Bazı taksicilere göre yüzde 40lık zam fazla

Bazı taksicilere göre ise taksiye yapılan yüzde 40lık zamın fazla olduğunu çünkü müşteriyi kaçırdığını vurguladı. Müşteriler yeni zamdan dolayı taksiye binmiyor ve önceden az da olsak kâr ediyorduk şimdi binmediklerinden dolayı hiç kâr edemediklerini söyledi. Bu durum büyük şehirlerde taksi sektörünün iyiye mi gittiğini yoksa kötüye mi gittiğini tam olarak sene sonu gösterecek. Fakat taksicilere göre istanbul gibi bir şehirde taksi sektörünün her zaman olacağını savunuyor.

Taksi sektöründe öncesi ve sonrası

Çoğu taksici, Taksi sektöründe zamdan önce zarar ettiklerini zamın gerekli olduğunu çünkü benzin fiyatlarının yükseldiğini söylüyor, zamdan önce taksiye talep zamdan sonrada belli bir süre sonra aynı hızını yakaladıklarını söyledi. Fakat eskisini aradıklarını hala artan benzin fiyatlarından dolayı kâr marjının tekrar azalmaya başladıklarını bildirdi.

Müşteri sayısı artıyor benzin fiyatları yükseliyor

Yüzde 40lık zamdan hemen sonra taksiye talep azaldı fakat günler geçtikçe taksiye olan ihtiyacın önüne fiyatlarda geçemedi taksici mutlu oluyor derken hala artan benzin fiyatları taksicileri tekrar zorlamaya başladı. Taksicilerin büyük çoğunluğu taksilere talebin sene sonuna doğru artacağını ve yazında gelmesi sebebiyle taksi sektörünün iyiye gideceklerini düşündüklerini söyledi.